Jubilejní dvacátý ročník Tříkrálové sbírky vynesl v brněnské diecézi 30 249 255 korun

Koledníci ze Žďáru nad Sázavou/Foto: Zbyněk Čech

Sčítání dvacáté Tříkrálové sbírky na území brněnské diecéze – v Jihomoravském kraji a části kraje Vysočina, je u konce. Více než patnáct tisíc koledníků v letošním roce vykoledovalo rekordních 30 249 255 korun. Sečtením příspěvků z téměř pěti tisíc kasiček přispěli dárci na podporu charitního díla o 2 036 208 korun více než v loňském roce. Peníze ze sbírky i letos poputují k těm nejpotřebnějším – seniorům, nemocným, lidem bez domova nebo na Charitní záchrannou síť.

Tříkráloví koledníci zvoní u dveří po celém kraji. Koledují na koncertech, náměstích nebo na rozhled

Tříkrálová sbírka se přesunula do své druhé poloviny. Vy zatím můžete nahlédnout prostřednictvím článku a fotografií na doprovodné akce sbírky. Podívejte se, jak sbírka v brněnské diecézi probíhá. Děkujeme, že jste nás přišli podpořit!

Tříkrálová sbírka začíná. Jubilejní ročník odstartuje tradičním požehnáním

Jubilejní dvacátý ročník Tříkrálové sbírky začíná již zítra! Zapojte se také - stále ještě  se můžete přihlásit jako dobrovolníci ke koledování, navštívit tříkrálovéh akce ve vašem regionu a pomoci příspěvkem do charitní kasičky. Otevřete koledníkům nejen dveře svých domovů, ale i svá srdce.

Tříkrálová sbírka slaví dvacet let. Zapojte se také do jubilejního ročníku

Cesta, na kterou se v prvních lednových dnech vydají skupinky koledníků, bude mít v příštím roce kromě své tradiční i ojedinělou slavnostní atmosféru. Šířit poselství Tříkrálové sbírky se koledníci vydají již po dvacáté. Za dobu trvání sbírky se do ní v brněnské diecézi zapojily tisíce dobrovolníků. Koledníci svým úsilím pomohli lidem, kteří přicházejí pro pomoc charitních služeb, obětem přírodních i osobních katastrof a dalším lidem v nouzi. Podporovatelé a dárci mohou koledníky potkat od 1. do 14. ledna 2019. V tomto období se zájemci mohou také zúčastnit doprovodných akcí jubilejního ročníku sbírky.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Setkání, ze kterých se stala tradice. Tři krále přijala ombudsmanka i rektor Masarykovy univerzity

Každý rok, vždy v první lednový týden. Ze setkání králů s milými hostiteli z významných institucí je již příjemná tradice. Hned v první den sbírky delegaci králů z vedení Diecézní charity Brno přivítal rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek na prvním novoročním setkání zaměstnanců univerzity.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky opět přináší požehnání do domovů a solidaritu s potřebnými

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadí na hlavu královskou korunu a navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koledovat budou v období od 1. do 14. ledna 2019, lidé budou mít možnost přispět také na stáncích. V nadcházejícím devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám.

Známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v brněnské diecézi.

Diecézní charita Brno děkuje za rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky 26.170.085 Kč! Do 18. ročníku této sbírky na pomoc potřebným se v brněnské diecézi zapojilo přes 15 000 dobrovolníků. Koledníci v tradičním přestrojení za Tři krále vybírali peníze od 2. do 14. ledna do 4911 úředně zapečetěných pokladniček. Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří podpořili tuto akci a tím pomohli pomáhat brněnské Charitě starat se o více než padesát tisíc potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

Děti z Azylového domu koledovaly v Nákupním centru Královo Pole

Tříkrálová sbírka neprobíhala pouze na ulicích, ale také v nejrůznějších institucích a nákupních střediscích. Jedním takovým příkladem je koledování dětí z Azylového domu - Domova sv. Markéty v Nákupním centru Královo Pole v Brně. Koledníci odcházeli se spoustou zážitků a s výtěžkem 13 255 Kč. Byl to již několikátý ročník této akce na tomto místě. Charita Brno a Azylový dům děkuje Nákupnímu centru Královo Pole za možnost využívat jeho zázemí. Děkujeme rovněž dárcům.