Tříkráloví koledníci zvoní u dveří po celém kraji. Koledují na koncertech, náměstích nebo na rozhled

Tříkrálová sbírka se přesunula do své druhé poloviny. Vy zatím můžete nahlédnout prostřednictvím článku a fotografií na doprovodné akce sbírky. Podívejte se, jak sbírka v brněnské diecézi probíhá. Děkujeme, že jste nás přišli podpořit!

Jubilejní dvacátý ročník Tříkrálové sbírky odstartovalo tradiční požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla. Brněnskou katedrálu zaplnili koledníci z celé Moravy. Biskup Vojtěch Cikrle popřál koledníkům úspěšné cesty a připomenul, aby mysleli především na lidi v nouzi.

2020_3K_Biskupstvi 8

V Třebíči zahájili sbírku klavírním koncertem v Katolickém gymnáziu. V sobotu prošel náměstím v Náměšti velký průvod Tří králů, který doprovodily lidé v dobovém oblečení a živý Betlém. V neděli se konala Tříkrálová procházka na rozhlednu Babylon. V čele průvodu šli králové, po cestě několikrát zatroubili trubači v mysliveckých úborech a po celou dobu se zpívaly koledy. Odměnou všem poutníkům byl krásný výhled do celého kraje. V následujících dnech koledovali králové v Jaderné elektrárně Dukovany a na úřadech.

Skupina Učedníci zahájila Tříkrálovou sbírku v Blansku. Blanenská farnost pořádala i koncert v kostele v Olomučanech. Radost koledníkům udělal především malý chlapec, který pro Tříkrálovou sbírku sbíral drobné mince po celý rok do své pokladničky. Našetřil tak pro potřebné úžasných 800 korun. Výtěžek sbírky doplní i peníze získané ze vstupného z divadelního představení „Když se zhasne“ v Boskovicích.

Poprvé se do Tříkrálové sbírky ve Znojmě zapojili také studenti středních škol. Koledovali už na Městském úřadě ve Znojmě a těší se na koledování ve firmách.

Koledníkům na Vysočině napadl k putování sníh. Společně už navštívili Dům klidného stáří a připojil se i Dětský domov v Rovečném.

Na řadě míst v kraji se konají tradiční Tříkrálové průvody. Tříkrálový průvod prošel už i Brnem, Hodonínem, Čejkovicemi nebo Slavkovem u Brna.

2020_3K_Pruvod 21

V Jihlavě čeká koledníky koledování v hokejovém klubu HC Dukla Jihlava. Radostnou zvěst a požehnané křídy přinesou koledníci i do Jihlavské nemocnice.

Tříkrálová sbírka potrvá do 14. ledna. Přispívat můžete i pomocí dárcovské SMS nebo bankovním převodem. Více na https://www.trikralovasbirka.cz/jak-prispet/financni-dar/