Blanenská charita realizuje projekt "Jak se žije cizincům"

Projekt „Jak se žije cizincům?“ je realizován v rámci Oblastní charity Blansko - Centra cizincům, které se řadu let věnuje práci s komunitou cizinců třetích zemí zde v regionu. Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Má za cíl zlepšení vzájemných vztahů mezi cizinci třetích zemí s většinovou společností. Více o aktivitách projektu

Tomáš Halík obdržel cenu za náboženství

Templetonovu cenu, které se neoficiálně říká Nobelova cena za náboženství, letos získal profesor Tomáš Halík. Uznání, které v minulosti obdrželi také Matka Tereza nebo Desmond Tutu, uděluje Templetonova nadace za mimořádný přínos pro duchovní rozměr života. Více na portálu ČBK

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.

Effeta zve na vernisáž

Denní stacionář Effeta a Středisko volného času Lužánky Vás zvou na vernisáž Kousek po kousku. Přijďte ve středu 12. února do budovy SVČ Lužánky na Lidické 50. Vystoupí pěvecký sbor Antea.

Ukončení spolupráce s firmou Re-Co-Czech

Od 1. ledna 2014 ukončujeme spolupráci s firmou Re-Co-Czech, která zajišťovala svoz darovaného šatstva přímo od Vašich domácností. Nadále můžete věnovat naší Charitě nepotřebný textil pro potřebné přímo v charitním šatníku. Více informací se dozvíte v sekci Baltazar - charitní bazar

Tříkrálová sbírka v Křesťanském magazínu

Dívejte se v neděli 12. ledna v 15:10 hod. na Křesťanský magazín na ČT 2. Poznáte tříkrálové koledníky ze Zábrdovic a jeden z podpořených projektů - Chráněné bydlení sv. Anežky pro seniory.

Sběr šatstva Baltazar na Bratislavské končí

Od 16. prosince byl ukončen provoz sběrny šatstva Baltazar na ulici Bratislavská 56 v Brně. Děkujeme všem, kteří na Bratislavskou někdy přinesli své dary. I nadále můžete nosit použité šatstvo do dalších Baltazarů na ulici Rosická, Hybešova nebo Zvonařka.

Prezident Diecézní charity Brno slaví jubileum. Gratulujeme!

Prezident Diecézní charity Brno a děkan hodonínský Mons. Josef Zouhar oslavil životní jubileum sedmdesátin. Z poveření biskupa brněnského působí jako duchovní správce naší Charity  již 11 let. Srdečně gratulujeme!

Oblečení pro Charitu

V reportáži, kterou odvysílala Česká televize v Událostech v pondělí 7. října, se dozvíte, co se děje s oblečením, které Charita vybere pomocí sběrných kontejnerů a v šatníku Baltazar. Podívejte se na ni v archivu ČT.

Cena Charity udělena paní Pátkové z Oslavan

Cenu Charity letos za brněnskou diecézi obdržela paní Božena Pátková z Oslavan, povoláním zdravotní sestra, celý život pomáhající druhým. Ve svém volném čase působí jako vedoucí farní charity v Oslavanech. Zajišťuje půjčování kompenzačních pomůcek, pomáhá potřebným po stránce zdravotní, vypomáhá i s hlídáním dětí, doprovází seniory k lékaři a podílí se na Tříkrálové sbírce. Z celého srdce gratulujeme!